Paljon puhutaan siitä, että ensimmäisen palkkatyön saaminen on vaikeaa, koska ei ole aikaisempaa työkokemusta. Työkokemusta voi lähteä keräämään myös jostain sellaisista paikoista, joista ei saa palkkaa, nimittäin vapaaehtoistöistä.

Kokemusta ei ole – ei haittaa!

Vapaaehtoistyö on äärimmäisen hyvä tapa hankkia itselleen erittäin hyvää kokemusta työelämää varten. Lähes kaikki, jotka ovat joskus tehneet vapaaehtoistyötä ovat sanoneet, että sieltä saadut opit ja kokemukset ovat huomattavasti isompia, kuin mitä on saatu vuosien varrella palkkatöistä. Näissä paikoissa tärkeimpänä asiana pidetään oppimista ja vapaaehtoistöihin hakeutuu usein saman henkistä porukkaa, kuin itse olet. Niissä hommissa pääsee tekemään paljon sellaisia asioita, joista sinulla ei ole välttämättä minkäänlaista aikaisempaa kokemusta, eikä sitä sinulta myöskään odoteta. Lähtökohtaisesti vapaaehtoistöihin hakeutuu sellaisia henkilöitä, joita se kiinnostaa ja motiivi on joku muu kuin raha.

Mene ja kokeile

Myös Tiituksen tarina on lähtenyt liikkeelle vapaaehtoistoiminnasta. Vapaaehtoistyö ei sovi välttämättä kaikille, mutta aina kannattaa kokeilla! Jos kokemus ei ole sinulle hyvä, tiedät ainakin, että sellaista et halua tehdä. Oppi siis sekin!