Ohjeet

1. Miten aloitan Tiituksen käytön yrityksenä ja työnantajana?

Luo tili siirtymällä oppilaitos.tiitus.fi sivustolle ja tutustu Tiitus palvelussa oleviin oppilaitoksiin ja kumppaneihin. Valitse sivustolta haluamasi oppilaitos ja siirry kumppanin tietosivulle (ländäri.

Ländäri-sivulta löydät tietoa oppilaitoksesta sekä löydät yrityksille suunnatun osion, jossa on profiilin luonti painike. Tämän jälkeen pääset luomaan yrityksellesi tilin.

Liittyminen pähkinänkuoressa:

 1. Varmista yrityksestäsi, että sillä ei ole jo tili palvelussa. (jos on, niin pyydä admin käyttäjää lähettämään sinulle kutsu. Alempana ohjevideo käyttäjien lisäykseen).
 2. Siirry oppilaitos.tiitus.fi
 3. Valitse haluamasi oppilaitos (voit myöhemmin lisätä myös muita)
 4. Luo yritystili Tiitukseen
 5. Kutsu muut käyttäjät ja aloita käyttö.

 

HUOM: Luomalla yritystilin tietyn oppilaitoksen ländärin kautta nopeutat käyttöönottoa. Liittyminen oppilaitossivun ei velvoita yritystäsi mihinkään. Oppilaitokset hyväksyvät jokaisen pyynnön erikseen. Voit myöhemmin palvelussa liittyä, vaikka kaikkien oppilaitoksien kumppaniksi. 

2. Miten lisään uusia käyttäjiä yritykseen?

On tärkeää, että et luo uutta yritystä, vaan varmistat ennen kuin luot yrityksen, että löytyykö yritykseltäsi tili jo Tiituksesta.

Voit ADMIN käyttäjänä lisätä yrityksellesi uusia käyttäjiä täältä 

Uuden käyttäjän lisääminen pähkinänkuoressa:

 1. Varmista, että olet ADMIN käyttäjä
 2. Siirry kohtaan Yritys -> Käyttäjät
 3. Lisää uusi käyttäjä lisäämällä sähköposti.
 4. Valitse rooli
 5. Palvelu lähettää kutsusähköpostin käyttääjlle.

 

HUOM: Jos kutsuttu ei saanut kutsuviestiä, niin varmista, että viesti ei ole roskapostissa.

3. Ota käyttöön toimipaikat ja yksiköt!

Tiitusta voi käyttää myös suurissa organisaatioissa, jolloin on hyvä jakaa käyttöoikeudet ja käyttäjät eri toimipaikkojen ja yksiköiden alle. Voit ottaa yksitköt käyttöön, kun olet luomassa työpaikkaa. Painike löytyy heti työpaikan luonnin ensimmäisestä näkymästä.

Toimipaikat ja yksiköt pähkinänkuoressa:

 1. Ota käyttöön siirrtymällä Luo työpaikka
 2. Paina Haluatko lisätä työpaikkoja yksikkökohtaisesti? Kytke ominaisuus käyttöön klikkaamalla tätä.
 3. Lisää uudet toimialueet ja yksiköt
 4. Lisää toimipaikkoihin ja yksiköihin käyttäjät

 

HUOM: Jos otat toimipaikat käyttöön, niin huomaa, että toimipaikoille ja yksiköille pitää lisätä yhteyshenkilöt. Yhteyshenkilöt näkevät vain ne tiedot (työpaikat, harkkakutsut yms) jonka alaisuudessa toimivat. Admin näkee aina kaikki tiedot.

4. Luo työpaikkailmoitus

Aloita luomalla työpaikkailmoitus Työpaikat -> Luo työpaikkailmoitus. Voit myös luoda luonnoksen ilmoituksesta, jolloin pääset myöhemmin muokkaamaan tietoja ja julkaisemaan työpaikan. Jos olet ottanut käyttöön toimipaikat ja yksiköt toiminnon, niin voit julkaista työpaikan halutun yksikön alle. Tällöin vain kyseisen yksikön käyttäjät pääsevät näkymään tiedot. Admin näkee aina kaikki tiedot.

Huomioi, että nämä asiat tulee tehdyksi:

 1. Lisää työpaikalle taito ja kielitaito
 2. Yritystili pitää aktivoida, jotta voit julkaista työpaikan
 3. HUOM: Työpaikka näkyy torilla noin 15min viiveellä

 

Käsittelehakemukset Tiituksessa, jolloin helpotat hakijoiden työnhakua ja saat luultavasti enemmän hakemuksia!

  5. Tarkasta harkkavalmius

  Jos käytät Tiituksen harkkatoimintoja (sinut on kutsuttu harkkapalveluun), niin voit tarkastaa videolta onko yrityksesi kaikki tarpeelliset tiedot lisätty, jotta harkkatoiminnot toimivat hyvin

  6. Harkkakutsuihin tervetuloakirje

  Jos käytät Tiituksen harkkatoimintoja (sinut on kutsuttu harkkapalveluun), niin lisää yrityksellesi tervetuloakirje. Tämä kirje lisätään haluttuun yksikköön ja se lähetetään kyseisen harkkajakson opiskelijoille, kun oppilaitos vahvistaa paikan.

  Mikä Tiitus on?

  Tiitus on työnhakusovellus, joka tekee työn hakemisesta helpompaa ja nopeampaa. Et joudu täyttämään kymmeniä erillisiä lomakkeita, vaan voit hakea kaikkia avoimia työpaikkoja kätevästi yhdellä ja samalla profiililla.

   

  Miten Tiitus toimii?

  Sovellus ehdottaa sinulle parhaiten sopivia avoimia työtehtäviä profiilisi perusteella.

   

  Miten luon oman profiilin työnhakuun?

  Rekisteröitymisen jälkeen pääset täydentämään omaa profiiliasi CV-välilehden alta.

   

  Kannattaako taitoja lisätä paljon?

  Työnantajat arvostavat sitä, että hakijat lisäävät maksimissaan 10 taitoa sen mukaan mistä on jo kokemusta ja mitä taitoa haluaa tulevassa työssä käyttää.

   

  Voinko muuttaa taitoja usein?

  Taitoja ei kannata muuttaa, jos hakemus on jo lähetetty ja rekrytointi on kesken. Tietysti kun opit ja saat kokemusta lisää, kannattaa taitoja päivittää, mutta pidä määrä maltillisena ja valitse vain tärkeimmät ja parhaat taidot.

   

  Mistä voin lisätä videon ja kuvaportfolion?

  Voit lisätä kuvia ja videota Portfolio-osiossa.

   

  Miten voin seurata omaa työhakemustani?

  Saat lähetetyn työhakemuksen auki omat työpaikat välilehden alta. Samasta paikasta voit myös löytää työnantajien lähettämät viestit (chat aukeaa, kun työnantaja lähettää ensimmäisen viestin).

   

  Miten lähetän työhakemuksen?

  Työpaikan hakeminen tapahtuu vain muutamalla painalluksella. Lisäät työpaikan ensin suosikkeihin ja voit tämän jälkeen lähettää hakemuksen omat työpaikat välilehden alta. Kun olet hakenut työpaikkaa, voit samaan aikaan seurata puhelimesta työhakemuksen etenemistä. Voit myös chattailla työnantajien kanssa ja aloittaa keskustelun jo ennen ensimmäistä työhaastattelua.

   

  Miten poistan profiilin?

  Saat poistettua työnhakua varten luomasi profiilin Tiituksesta kirjautumalla palveluun ja valitsemalla ”Poista profiili” profiilin perustiedoissa.

   

  Laadukas profiili

  Työnantajat arvostavat profiilia, jossa on tarvittavat tiedot, kuten yhteystiedot, taidot, avainsanat, työkokemus, koulutus sekä vähintään yksi kuva hakijasta. Taitoja lisätessä kannattaa huomioida se, että taitojen määrällä on merkitystä. Suosittelemme miettimään 3-8 taitoa, jotka ovat vahvimpia. 5 taitoa on parempi kuin 15. Lisää sijainti (työskentelyalue), jotta työnantajat näkevät, mistä haet töitä.
  Tee profiilisi laatutesti (Profiili->Näytä profiili) ennen työhakemuksen lähettämistä

   

  Match

  Match-prosentti pyrkii näyttämään ensisijaisesti niitä työpaikkoja, jotka sinua voisi kiinnostaa. Match-prosenttia ei kannata pyrkiä muuttamaan profiilisi avulla jatkuvasti, koska työnantaja näkee profiilisi reaaliaikaisena. Kaikki muutokset päivittyvät myös työnantajalle.

   

  Portfolio

  Työnantajat arvostavat kuvia. Lisää portfolioon kuvia esim. työnäytteistä, harrastuksista, kiinnostuksen kohteista. Profiilivideon avulla tuot persoonasi esille, joten kuvaa itsestäsi video!