Tarvitseeko minun ottaa vakuutuksia kevytyrittäjänä?

Tiitus Kevytyrittäjäpalvelusssa kevytyrittäjät ovat tapaturmavakuutettu. Vakuutuksen maksu veloitetaan lisäpalvelumaksun yhteydessä.

Saatat myös tarvita vastuuvakuutuksen, joka kattaa ulkopuoliselle aiheuttamasi vahingot. Muutoin et tarvitse omia vakuutuksia.

Jokaisella Suomessa työskentelevällä Tiitus Kevytyrittäjäpalvelua käyttävällä kevytyrittäjällä on vastuuvakuutus, joka kattaa ulkopuolisille osapuolille aiheutuneet vahingot 1 000 000 euroon saakka.

Jos työskentelysi tapahtuu ulkomailla, ota ensin yhteyttä meihin, jotta voimme selvittää ovatko kaikki vakuutukset voimassa kyseisessä maassa.

Kotimaassa työskennellessäsi vastuuvakuutus on kevytyrittäjillä automaattisesti voimassa.

Tuleeko minun ottaa YEL-vakuutus?

YEL on yrittäjän eläkevakuutus. Kevytyrittäjien tulee ottaa yrittäjän eläkevakuutus tietyin ehdoin.

YEL-vakuutus on pakollinen, kun seuraavat edellytykset täyttyvät:

– työskentelysi ei tapahdu eläkevakuuttamisen kannalta työ- tai virkasuhteessa, toisin sanoen työskentelet itsenäisesti esimerkiksi laskutuspalvelun kautta

– asut Suomessa

– olet 18–67-vuotias (vuonna 1957 tai aikaisemmin syntyneillä vakuuttamisvelvollisuus on sen kuukauden loppuun, jonka aikana täyttää 68 vuotta; vuonna 1958–61 syntyneillä 69 ja sitä nuoremmilla 70 vuotta)

– yrittäjämäinen toiminta on kestänyt neljä kuukautta ja arvioitu työtulosi vuonna 2021 on vähintään 8063,57 euroa vuodessa. (Vaihtuu joka vuosi)

Mikäli YEL-vakuuttamisen ehdot eivät täyty kohdallasi, sinun ei tarvitse ottaa YEL-vakuutusta.

Vastuu YEL-vakuutuksen järjestämisestä on sinulla

Eläketurvakeskuksen päätöksen perusteella itsenäiset laskuttajat luokitellaan eläkevakuuttamisen osalta yrittäjäksi. Se tarkoittaa sitä, että olet vastuussa oman eläkevakuutuksesi järjestämisestä YEL-vakuutuksella. YEL-vakuutus on otettava viimeistään kuuden kuukauden kuluessa yrittäjämäisen toiminnan alkamisesta. YEL-vakuutus on henkilökohtainen.

Miten otan YEL-vakuutuksen?

Ota meihin yhteyttä YEL-vakuutuksen ottamiseksi. YEL-vakuutuksen voi hoitaa suoraan kauttamme laittamalla viestiä asiakaspalveluumme palvelun ”Viestit”-osion kautta.

Mikäli valtuutat viestilläsi meidän hoitamaan YEL-asiaasi, annamme yhteystietosi vakuutusasiantuntijallemme, joka ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi vakuutusasioista.

Vakuutusasiantuntijamme kartoittaa tilanteesi ja selvittää onko YEL-vakuutuksen edellytykset kohdallasi täyttyneet. Tämän jälkeen teette tarpeen vaatiessa yhdessä vakuutussopimuksen.

Voit hoitaa YEL-vakuutuksesi myös itsenäisesti

YEL-vakuutuksen voi tehdä ELO:n verkkosivujen kautta osoitteessa:

https://www.elo.fi/yrittaja/tietoa-yel-vakuutuksesta/yel-vakuutuslomakkeet

Vastaamme mielellämme kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin!

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse: support@tiitus.fi .

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-16.

 

in Kevytyrittäjät (🇫🇮)
Löysitkö vastauksen?