Mille aloille Tiitus Kevytyrittäjäpalvelu soveltuu?

Palvelu sopii parhaiten tilanteisiin, joissa myydään työtä, osaamista tai palvelua. Kevytyrittäjäpalvelua käyttävät esimerkiksi myyjät, graafiset suunnittelijat, konsultit, rakennustyöntekijät, taiteilijat, muusikot, DJ’t, kouluttajat, koodaajat ja web -kehittäjät.

Palvelu ei sovellu luvanvaraisiin sairaanhoitoaloille, suuria kalustohankintoja vaativaan toimintaan eikä tavaran vähittäis- tai tukkumyyntiin. Esimerksiksi verkkokauppatoiminta, missä myydään tuotteita suoraan kuluttajille verkkopankki- tai luottokorttimaksujen kautta ei yleensä onnistu laskutuspalvelun kautta. Näissä tilanteissa on parempi perustaa oma yritys.

Olenko Tiitus Kevytyrittäjäpalvelun kautta toimiessani palkansaaja vai yrittäjä?

Tiitus Kevytyrittäjäpalvelulla laskuttaessasi olet niin kutsuttu kevytyrittäjä ja siten palkansaaja tietyin ehdoin. Eläketurvakeskuksen linjauksen mukaan kevytyrittäjät kuuluvat yrittäjän eläkevakuutuksen eli YEL-vakuutuksen piiriin.

Mikäli teet työtä yhdelle toimeksiantajalle, teet työtä vain sivutoimisesti tai toimit laajemman vuokrapuitesopimuksen alla, olet verrattavissa palkansaajan asemassa työskentelevään henkilöön.

Työttömyysturvan osalta työvoimatoimisto ja työttömyyskassat arvioivat tapauskohtaisesti jokaisen oikeuden työttömyysturvaan ja se pitääkin aina selvittää hyvissä ajoin suoraan työvoimatoimistosta.

Toimiessasi palvelun kautta muodostuu jokaisen toimeksiannon ajaksi määräaikainen työsuhde. Saat myös halutessasi työtodistuksen tekemästäsi työstä toimeksiannon suorittamisen jälkeen.

Missä vaiheessa maksan palvelun käytöstä?

Lyhyt vastaus: Silloin kun pankkitilillesi maksetaan suoritus.

Veloitamme vasta tilitysvaiheessa palvelumaksun 5 % verottomasta hinnasta.

Voinko laskuttaa erilaisia työkeikkoja palvelun kautta?

Voit laskuttaa. Palvelun kautta voit tehdä niin paljon erityyppisiä keikkoja kuin haluat, et siis ole sidoksissa yhteen ammattiin.

Miksi en perustaisi yritystä vaan laskuttaisin Tiitus Kevytyrittäjäpalvelun kautta?

Palvelu sopii parhaiten tilanteisiin, joissa myydään työtä, osaamista tai palvelua. Se sopii toimintaan, joka ei vaadi suuria investointeja tai ole tuotteiden vähittäis- tai tukkumyyntiä.

On paljon töitä, joihin yrityksen perustaminen on liian aikaa vievää.

Mikäli perustat oman yrityksen, sinusta tulee juridisesti yrittäjä. Yrittäjänä sitoudut yrittäjän velvollisuuksiin. Sinun on järjestettävä kirjanpito ja laskutus itse. Lisäksi maksat mm. ennakkoverot sekä tilität itse kuukausittain arvonlisäverot.

Yrittäjän velvoitteiden hoitaminen vie paljon aikaa ja aiheuttaa erilaisia kustannuksia. Yrittäjänä et myöskään ole oikeutettu työttömyyskorvaukseen.

Toimiessasi laskutuspalvelun kautta sinun on helppo laskuttaa tekemäsi työt ja sinulle jää enemmän aikaa markkinoida itseäsi ja palveluitasi sekä hankkia uusia asiakkaita. Myös itse työn suorittamiseen jää enemmän aikaa.

Voinko perustaa oman yrityksen myöhemmässä vaiheessa?

Kyllä, palvelu on helppo ja riskitön tapa kokeilla yrittäjämäistä työskentelyä tai vaikkapa testata uutta liikeideaa.

Voit hakea starttirahaa, jos perustat yritystä Tiitus Kevytyrittäjäpalvelussa toimimisen jälkeen. Yrittäjämäinen työskentely ja siitä kertynyt kokemus sekä kannattava toiminta kevytyrittäjänä voidaan lukea eduksi starttirahapäätöksen käsittelyssä. Tarkasta asia omasta TE-toimistostasi.

Miten vähennän palvelumaksut verotuksessa?

Palvelumaksu vähennetään veroilmoituksessa (linkki), joka tehdään vuosittain huhti-toukokuussa. Palvelumaksu tulee ilmoittaa veroilmoituksessa kohdassa tulonhankkimiskulut. Liitteeksi tarvitset raportin tulonhankkimiskuluista, jonka lataat laskutuspalvelusta. Klikkaa ”Omat tiedot” ja lataa raportti kohdasta ”Verovähennykset”.

in Kevytyrittäjät (🇫🇮)
Löysitkö vastauksen?