Miten laskuttaminen käytännössä tapahtuu?

Laskutus tapahtuu kätevästi Tiitus Kevytyrittäjäpalvelun kautta. Palvelussa luodaan lasku täyttämällä lomakkeelle tarvittavat tiedot. Tarkastamme ja hyväksymme arkisin klo 14 mennessä luodut laskut saman päivän aikana ja toimitamme ne eteenpäin.

Mitä kaikkea voin laskuttaa?

Tekemäsi työn lisäksi voit laskuttaa matkoja, tarvikkeita ja materiaaleja, kunhan asiasta on etukäteen sovittu. Esimerkiksi remonttityön yhteydessä voit laskuttaa materiaalit tai työtarvikkeet yhdellä ja samalla laskulla. Sovi asiasta etukäteen toimeksiantajan tai asiakkaan kanssa.

Erottele työn ja materiaalien osuuden laskulle valmiiksi – tällöin esimerkiksi kotitalousvähennyksien yhteenvetokoonti on helppoa tehdä. Mikäli myyt tarvikkeita ja materiaaleja, on sinun toimitettava meille alkuperäiset ostokuitit. Jos sinulle syntyy materiaaleista myyntivoittoa, käsittelemme sitä palkanlaskennassa kuin mitä tahansa toimeksiantajalta laskuttamaasi veronalaista ansiota.

Laskutussummasta voidaan maksaa verottomia kulukorvauksia. Täytä matkalasku laskutuslomakkeella ja laskutta korvaukset asiakkaalta omalla laskurivillään. Verottomien korvausten määrän suhteen on tarkastettava, ettei bruttoansio jää alle toimialasi työehtosopimuksen (TES) määrittelemän minimipalkan.

Voinko vastaanottaa käteismaksuja?

Toistaiseksi meidän palvelun kautta käteis- tai korttimaksut eivät onnistu.

Kuinka nopeasti lasku lähtee asiakkaalle?

Arkisin kaikki klo 14 mennessä luodut laskut lähtevät samana päivänä ja sen jälkeen luodut laskut lähtevät seuraavana arkipäivänä. Mikäli lasku luodaan illalla, yöllä, viikonloppuna tai pyhäpäivinä, lähtee lasku asiakkaalle seuraavana arkipäivänä.

Mitä jos toimeksiantaja ei maksa laskuaan?

Opastamme ja autamme sinua maksumuistutuksissa ilmaiseksi. Huomaathan, ettei Tiitus Kevytyrittäjäpalvelu maksa sinulle palkkaa ennen kuin toimeksiantaja on maksanut laskusi.

Mikäli toimeksiantaja ei ole maksanut laskua ajoissa, kysy ensin sen tilanteesta suoraan toimeksiantajalta tai asiakkaalta.

Jos lasku jää maksamatta vielä yhteydenoton jälkeenkin, pyydä meitä lähettämään muistutuslaskut. Muistutuksista ei koidu sinulle lisäkuluja.

Voimme lähettää muistutuslaskun ainoastaan, kun toimeksiantajasi on tietoinen tekemästäsi työstä ja hyväksynyt työsuorituksen eikä ole reklamoinut laskusta.

Mikäli muistutuslasku ei riitä, aloitamme perintätoimet. Sovithan perintätoimista erikseen asiakaspalvelumme kanssa, sillä niistä voi koitua sinulle kuluja.

Koska unohduksia toisinaan sattuu, on suurehkot laskutussummat hyvä jakaa useammalle kertalaskulle.

 

in Kevytyrittäjät (🇫🇮)
Löysitkö vastauksen?