Mitä ovat kulukorvaukset?

Kulukorvaukset muodostuvat työn tekemisestä aiheutuneista suorista kuluista. Tällaisia ovat esimerkiksi työväline- ja tarvikekulut sekä työmatkojen matkakorvaukset. Voit sopia toimeksiantajasi kanssa, että laskutat häneltä erikseen työväline- tai tarvikekuluja laskullasi.

Miten ilmoitan matkakorvaukset?

Mikäli haluat hyödyntää verottomia matkakorvauksia laskutuspalvelussa, sinun tulee täyttää laskutuslomakkeelta löytyvä matkalasku jokaisen työpäivän osalta. Tämän lisäksi sinun tulee laskuttaa matkakorvaukset erillisellä laskurivillä.

Osa laskutussummastasi maksetaan verottomina korvauksina, kun matkalasku on täytetty oikein ja kulut on laskutettu erillisellä laskurivillä. Matkalaskulle voit täyttää esimerkiksi kilometrit, ateriakorvaukset, päivärahat ja osapäivärahat.

Miten ilmoitan työväline- ja tarvikekulut?

Toimita meille kuitit hankkimistasi tarvikkeista, työvälineistä tai työvaatteista. Maksamme sinulle kuitteja vastaavan summan suoraan tilillesi laskutussummastasi. Kuittien tulee liittyä suoraan tehtyyn työhön ja kuiteilla olevat tarvikkeet on laskutettava toimeksiantajaltasi.

Merkitse laskutuslomakkeella ”Kyllä” kohtaan ”Lähetän tähän laskuun liittyviä kuitteja”

Mikäli olet aikeissa toimittaa kuitteja yksittäisistä työvälineistä, joiden hinta on yli 500 euroa, ota yhteyttä meihin palvelun ”Viestit”-osion kautta.

Laitteita tai tarvikkeita, joiden verottaja voisi katsoa olevan mahdollisesti sinun yksityiskäytössäsi , emme voi vähentää laskutussummassasi verottomina korvauksina. Tällaisia laitteita ovat mm. puhelimet, tietokoneet ja kamerat.

Mikäli toimintasi vaatii mittavia hankintoja, kannattaa harkita oman yrityksen perustamista. Voit myös yrittää saada hankintoja huomioiduksi henkilökohtaisen verotuksesi tulonhankkimisvähennyksinä.

Kuinka pitkän ajan kulukuitit ovat vähennyskelpoisia?

Toimitathan kuitit aina mahdollisimman pian oston jälkeen, sillä hyväksymme kulukuitit vain kahdelta palkanmaksupäivää edeltävältä kuukaudelta.

Kuinka paljon kululomakkeissa saa olla verottomia tai muita kuluja?

Verottomia kulukorvauksia voidaan maksaa sen mukaan, miten verottajan määrittelemät kriteerit matkalaskullasi täyttyvät. Tarkasta, että kulukorvausvähennysten jälkeen bruttopalkaksi jää vähintään alasi työehtosopimuksen (TES) mukainen minimipalkka.

Kuinka toimitan kululomakkeita vastaavat kuitit?

Muista aina liittää mukaan tieto siitä ketä henkilöä ja mitä laskutusmääräystä kyseinen dokumentti koskee. Toimitathan kuitit aina mahdollisimman pian oston jälkeen, sillä hyväksymme kulukuitit vain kahdelta palkanmaksupäivää edeltävältä kuukaudelta.

Skannaa tai kuvaa kuitit ja lähetä ne meille palvelun ”Viestit”-osion kautta.

in Kevytyrittäjät (🇫🇮)
Löysitkö vastauksen?