Tekstiä, kuvaa ja ääntä. Niistä koostui Mikaelin, 17, työssäoppimisjakso Tiituksella. Mikael opiskelee toista vuotta tieto- ja viestintätekniikkaa Keudassa ja suoritti Tiituksella osan tutkinnostaan työpaikalla oppien. Mikael pääsi Tiituksella muun muassa valokuvaamaan materiaalia sosiaaliseen mediaan, animoimaan, videokuvaamaan sekä editoimaan.

“Kun on aiemmalla iällä jo aloittanut videoiden tekemisen niin sitten, kun on tullut tänne tekemään videoita, se aiempi kokemus auttaa tässä koko asiassa ylipäätään“, Mikael kertoo harrastuksensa eduista työnteossa ja jatkaa työkokemuksen hyödyistä: “Se auttaa myöhemmässäkin elämässä, kun on jotain mitä näyttää oikeesti.”

Mikael oli mukana kuvaamassa oppilaitoksissa asiakasreferenssivideoita, jotka hän sai editoida itsenäisesti. Mikael pääsi myös itse referenssivideolle, sillä Keuda käyttää Tiitusta opiskelijoiden ja työelämän kohtauttamiseksi. Mikael hakikin harjoittelupaikkaa Tiituksen kautta.

“Opettaja vinkkasi, ja sitten mä hain Tiitus appin kautta suoraan tänne. Mitä tuli ihan siihen työnhakemiseen, niin se oli tosi helppoa, että pelkän chatin kautta versus se, että sä lähettäisit sähköposteja edestakaisin”, Mikael kertoo.

Mikaelilla on vahva osaaminen videokuvaamisesta ja editoimisesta harrastuneisuutensa kautta. Siksi hän pystyi suorittamaan kurssin työpaikalla, kun muut opiskelijat saivat oppia aiheesta koulun penkillä. Mikael hallitsi ohjelmat ja kuvausvälineet lähes ammattimaisesti, sillä hän on ehtinyt viettämään jo useita tunteja videoiden ja editointiohjelmien kanssa.

“Meille Mikaelin työpanos oli erittäin tärkeä, ja saimme tehtyä paljon hyvää markkinointimateriaalia. Samalla Mikael pääsi harjoittelemaan kuvausta ja editointia oikean yrityksen tarpeista käsin. Opin myös itse Mikaelilta kuvaamisesta, kuvankäsittelystä ja editoimisesta”, Tiituksen markkinointipäällikkö Riikka Tapola kertoo.

 

Tutustu sinäkin avoimiin työ- ja harjoittelumahdollisuuksiin Tiituksen kautta. Lataa Tiituksen työnhakusovellus ja aloita työnhaku!