Tiituksen uusi palvelu pyrkii kääntämään työnhaun roolit päittäin. Työnantajat voivat jatkossa etsiä palvelusta myös työnhakijoita.

Uusi palvelu tarjoaa erityisesti työnhakijoille mahdollisuuden tulla löydetyksi. Työmarkkinat muuttuvat jatkuvasti osaamiseen perustuviksi. Työnhakijan on osattava tuoda omia taitoja ja kykyjä esille uusilla ja erilaisilla tavoilla.

Toinen Tiituksen perustaja Niklas Litmala toteaa, että työnhaku koetaan joskus erittäin raskaana ja aikaa vievänä, koska samoja tietoja joudutaan täyttämään useisiin erillisiin hakemuslomakkeisiin.

Työnhakijat pystyvät tekemään Tiitukseen jatkossa anonyymin profiilin, jonka työnantajat voivat palvelusta löytää. Litmala uskoo, että tulevaisuudessa työ pirstaloituu. Työtä saatetaan tehdä myös projektimaisesti useille eri työnantajille. Silloin on tärkeää, että oma osaaminen on jatkuvasti näkyvissä ja tieto on tuoretta.

Tiituksen uusi ominaisuus helpottaa myös yrityksiä, sillä avoin työpaikka ja sopiva työnhakija eivät aina luonnollisesti kohtaa. Työnantajat voivat antaa palvelun tekoälylle toimeksiantoja, jonka perusteella tekoäly käy etsimään kriteereihin parhaiten sopivaa työnhakijaa. Palvelu pisteyttää ja listaa hakijat oikeaan järjestykseen ja helpottaa näin myös rekrytoijan työtä.

Työnantaja voi lähestyä profiileita treffipyynnöillä, joista työnhakijat saavat ilmoituksen. Työnantaja saa työnhakijan piilotetut yhteystiedot näkyviin vasta silloin, mikäli työnhakija kiinnostuu myös työnantajasta.

Tiituksen profiilissa yhdistyvät modernilla tavalla hakemuskirje sekä hakijan ansioluettelo. Litmala painottaa, että omaa persoonaa on joskus vaikea tuoda esille vain tekstin muodossa. Tiituksessa työnhakija pystyykin kuvaamaan itsestään lyhyen esittelyvideon ja lisäämään hakemukseen somepohjaisen kuvaportfolion.

Tiitus on alkuvuodesta 2017 julkaistu uusi työnhakusovellus. Palvelun käyttöliittymä muistuttaa treffisovellus Tinderiä. Palvelua käyttää jo yli 100 työnantajaa ja lähes 500 nuorta on työllistynyt sovelluksen kautta.