Mikä on projektitori

Projektitori on paikka, jossa erilaiset projektit ja projektien tekijät kohtaavat toisensa. Projektitorin tarkoituksena on luoda valtakunnallinen alusta koulujen, oppilaitosten ja yrityksien väliselle yhteiskehittämiselle ja yhteistyölle. Eri toimijat voivat ilmoittaa projektitorilla erilaista projekteista, joihin projektien tekijät voivat puolestaan tarttua.

Oppilaitokset voivat esimerkiksi kertoa projektitorilla avoimesti ongelman tai heittää haasteen yrityksien ja eri toimijoiden ratkottavaksi. Yritykset voivat vastata haasteisiin erilaisilla ratkaisuilla, ideoilla tai malleilla. Projektitori kannustaa yrityksiä kehittämään ja innovoimaan uudenlaisia ratkaisuja yhteistyössä oppilaitoksen kanssa.

Projektitori kannustaa yrityksiä yhteistyöhön oppilaitosten kanssa. Oppilaitokset ovat parhaita uuden osaamisen ja innovoinnin keskuksia. Oppilaitokset voivat alkaa kehittää projektimaisesti vastauksia yrityksen toiminnassa esiin tulleisiin haasteisiin tai antaa yrityksen toimintaan uudenlaista ja erilaista näkökulmaa.

Projektitori avaa kanavan yritysten ja oppilaitosten yhteiskehittämiselle

w

HAASTA MUKAAN

Haasta yrityksiä tai oppilaitoksia pohtimaan ratkaisuja ja näkökulmia omalle haasteellesi.

 

 

g

KEHITÄ YHDESSÄ

Testaa, tuotteista ja kehitä parempia tuotteita ja palveluita yhdessä oppilaitosten ja koulujen kanssa.

l

INNOVOI JA IDEOI

Projektit ovat oiva tapa oppia ja konseptoida uusia näkökulmia ja ideoita yhdessä eri ikäisten opiskelijoiden kanssa.

Suora väylä oppilaitosten ja työelämän välillä

Yrityksillä ja erilaisilla toimijoilla on valtavasti erilaisia ideoita, malleja ja konsepteja, joita haluttaisiin kohdistaa vahvasti nuoriin ja opiskelijoihin. Suoraa väylää ei kuitenkaan koulujen, oppilaitosten ja työelämän välillä tuntunut löytyvän. Projektitori on paikka, jossa eri toimijat voivat tavoittaa ja tehdä yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa ympäri Suomea. Yritykset ja oppilaitokset voivat julkaista keskenään erilaisia haasteita tai projekteja ja etsiä niiden toteuttamiseen sopivaa kumppania.

Projekti on uudenlainen työn muoto

Projektit ovat työn muoto, joka tulee yleistymään tulevaisuudessa. Työmarkkinoilla on selvästi tilaa vakituisten työsuhteiden ja lyhytaikaisten keikkojen välillä. Kun työmarkkinat muuttuvat osaamiseen perustuvaksi, on tärkeä löytää erilaisiin tehtäviin ja projekteihin tietynlaista osaamista. Me uskomme, että tulevaisuuden työsuhteet tulevat muodostumaan useista projekteista, joita saatamme tehdä jopa samanaikaisesti usealle eri työnantajalle. Erilaiset projektit synnyttävät myös tarpeita kevytyrittäjyydelle ja uusille erilaisille tavoille tehdä työtä. Projektit ovat myös oivallinen keino opiskelijalle kerätä työkokemusta ja erilaista osaamista opintojen aikana.

 

Rekisteröidy palveluun julkaistaksesi projekteja!

 

”Haluaisin tehdä enemmän työelämäprojekteja opintojen aikana.” 

Opiskelijat. (Tiitus, Oppilaitos ja työelämä -tutkimus)