Hakijan persoonalla näyttäisi olevan työnhaussa entistä enemmän merkitystä. Duunitorin teettämä rekrytointitutkimus vuodelta 2016 on osoittanut, että tärkeimmät palkkauspäätökseen vaikuttavat tekijät ovat hakijan asenne, motivaatio, sopivuus ja luonne. Monet työnantajista uskovat, että lähes kaikki tekniset taidot pystytään opettamaan, mutta huipputyypit ovat harvassa. Nuoren työnhakijan kohdalla persoona ja potentiaali ovat monesti suurimpia vahvuuksia työnhaussa. Vastavalmistunut on innostunut, motivoitunut ja haluaa näyttää mihin pystyy.

Julkaisimme viime viikolla sovelluksestamme uuden version. Tiitus tarjoaa jatkossa mahdollisuuden tuoda omaa persoonaa ja asennetta esiin nyt myös videon tai kuvien avulla. Monesti rekrytoijalla on käytössään vain vähän aikaa yhtä työnhakijaa kohden. Videot ja valokuvat helpottavatkin työnhakijan persoonan tunnistamista merkittävästi.

Harmillisen usein nuori koettaa piilottaa omaa persoonaansa ja tehdä ensimmäisestä työhakemuksesta turhan teknisen. Tulevaisuudessa työnhaun tulisi perustua enemmän oman potentiaalin ja persoonan esiintuomiselle, eikä vain aikaisemmin hankitun osaamisen listaamiseen.

Joskus omaa persoonaa on kuitenkin vaikea tuoda esille vain tekstin muodossa. Tiituksessa työnhakija pystyykin jatkossa kuvaamaan itsestään lyhyen esittelyvideon ja lisäämään hakemukseen somepohjaisen kuvaportfolion. Näiden avulla etenkin nuoren on helpompi tuoda esiin omaa motivaatiota ja asennetta.

Myös työnhakijoita kiinnostaa yhä enemmin yrityksen työilmapiiri, tavoitteet ja tapa tehdä asioita. Työmarkkinoiden muutoksista johtuen tietyillä aloilla nuorella on jopa valta valita mihin yritykseen hän haluaa työllistyä. Tämä synnyttää yritykselle suuren haasteen miettiä omaa työnantajabrändiään sekä kykyä erottua positiivisesti työnhakijoiden keskuudessa. Sekä negatiiviset että positiiviset rekrytointikokemukset leviävät hetkessä sosiaalisen median kautta. Pienetkin positiiviset yksityiskohdat mainitaan, ja omaa työpaikkaa voidaan hyvinkin suositella toisille.