Tehokas rekrytointi alkaa hyvin laaditusta työpaikkailmoituksesta. Miten tehdä kiinnostava työpaikkailmoitus?

1. Käytä kuvaavaa tehtävänimikettä

Käytä työpaikkailmoituksessa työtehtävää kuvaavaa titteliä. Mieti, millä nimikkeellä tavoitat parhaiten toivomasi työnhakijat. Jos haet harjoittelijaa, kannattaa se tuoda ilmi jo työtehtävän nimessä. Jos työssä tarvitaan hyviä englannin kielen taitoja, voi ilmoitus olla otsikoitu  tehtävänimikkeeltään jo englanniksi.

2. Kerro työtehtävän ja -paikan perustiedot

Työpaikan perustiedot on hyvä kertoa ilmoituksessa, jotta hakijoille tulee heti selväksi työtehtävää ja työpaikkaa koskevat perusasiat. Perusasiat kiinnostavat hakijaa usein eniten. Kerro:

  • missä työpaikka sijaitsee
  • onko työ määräaikainen vai vakituinen
  • millaista palkkaa työstä maksetaan
  • onko työ kokoaikainen vai osa-aikainen
  • mikä on työn luonne
  • onko tehtävälle koulutusvaatimuksia

Tiituksessa perustiedot määritellään heti alkuun, jolloin tärkeät tiedot eivät unohdu ilmoituksesta.

3. Kerro mitä toivotaan ja vaaditaan

Ihannetyöntekijä löydetään määrittelemällä vaadittavat osaaminen vastaamaan ja kuvaamaan mahdollisimman hyvin työtehtävää. Kerro ilmoituksessa, jos työntekijältä vaaditaan esimerkiksi ensiapukoulutusta tai hygieniapassia. Mieti tarkkaan mitä pätevyyksiä ilmoitukseen lisäät, sillä työnhakijat voivat ottaa vaatimukset kirjaimellisesti ja eduksi katsottu taito voi säikäyttää hakijat, jos pätevyyttä ei löydy. On hyvä muistaa, että etenkin opiskelijoita rekrytoitaessa taidot eivät välttämättä ole vielä huippuosaajan tai kokeneen tasolla vaan pikemmin alkeissa ja perustaitotasolla. Työnhakijana opiskelija voi ottaa hyvin kirjaimellisesti määritellyt taitovaatimukset ja voi olla hakematta työtehtävään, jos hän kokee, että hänen taitonsa eivät vastaa vaatimuksia.

Tiituksessa sopivan työntekijän taidot, osaaminen ja pätevyydet määritellään valmiista vaihtoehtoidoista. Rekrytoijan ei siis tarvitse keksiä taitoja tyhjästä, vaan rekrytointia helpottavat valmiit vaihtoehdot.

4. Kuvaile houkuttelevasti

Aloita työtehtävän kuvaus mielenkiintoisella ja koukuttavalla alulla, jotta herätät hakijoiden kiinnostuksen. Tee kuvauksesta mahdollisimman informatiivinen, tiivis ja houkutteleva, ja kerro ja kuvaile tyypillisiä työtehtäviä. Voit myös kertoa miten työtehtävät liittyvät yrityksen liiketoiminnallisiin tavoitteisiin. Mieti myös, miten voit erottua muista työnantajista? Pystytkö tarjoamaan jotain mitä muut eivät pysty. Mahdollinen koeaika on myös hyvä mainita sekä tiedot siitä, mistä hakija voi saada lisätietoja.

Tiituksessa voit rakentaa yleistä mielikuvaa yrityksestä työnantajana työpaikkailmoituksen kuvaukseen. Tiituksessa voit hyödyntää myös yritysprofiilin yritysesittelykohtaa työnantajamielikuvan rakentamisessa.

5. Kiinnitä huomio kuvalla

Kuvat kiinnittävät aina huomion, joten lisää ilmoitukseen yritystä, työtehtävää tai brändiäsi vastaava kuva, jos mahdollista.

Tiituksen ilmoituksessa näkyy yrityksesi logo, ja jokaiseen työpaikkailmoitukseen on helppo asettaa työtehtävään tai yritykseen sopiva kuva.

Tiituksen kautta voit löytää sopivan opiskelijan yritykseesi töihin. Ilmoita työpaikasta maksuttomasti ja kohdenna ilmoitus tietyn oppilaitoksen opiskelijoille.