Viime vuosina on puhuttu paljon siitä, kuinka työnhaku tulee menemään mobiiliin. Tämän teeman ympärille on kehitelty paljon erilaisia ratkaisuita, mutta mikään ei ole tuntunut toimivan. Tuntuu siltä, että näissä ratkaisuissa on vain haluttu mennä sieltä mistä aita on matalin eikä ole oikeasti haluttu panostaa siihen tekemiseen. ”Tehdään nyt, kun tästä näin paljon puhutaan”.

Duunitorin vuosittain tekemässä kansallisessa rekrytointitutkimuksessa näkyy selkeästi se, että vuonna 2012 työnhakijoista töitä etsi mobiililaitteilla 2% ja sama luku vuotena 2016 oli 47%. Nämä luvut eivät tästä myöskään varmasti tule tippumaan tulevina vuosina. Ongelmana tässä on kuitenkin se, että töitä ei varsinaisesti pysty hakemaan mobiililaitteella. Sen jälkeen, kun olet löytänyt sinua kiinnostavan työpaikan, joudut istahtamaan koneen äärelle ja alat näpyttelemään loputtomia nettilomakkeita.


”Kyllä meille voi hakea töitä mobiililaitteella”

Tämä on valitettavan usein vastaus ja ajatus taustalla, kun juttelee joidenkin rekrytoijien kanssa. Monesti mielletään se, kun omat nettisivut skaalautuvat puhelimen näytölle, että se tarkoittaa mobiilityönhakua. Näissä ratkaisuissa ja malleissa työnhakukokemus on karmaiseva. Ja tämän jälkeen usein aletaan puhumaan siitä kuinka jäykät yrityksen prosessit ovat ja kaikkien pitää tapahtua juuri niin, kuin aina ennenkin on tapahtunut. Mutta miksi työnhakijoiden pitää kärsiä tästä? Ei työnhakijaa kiinnosta yritysten sisäiset jäykät prosessit. Ehkä juuri tämän takia työnhakukokemus jää usein kehnoksi.

Työnhaku tulee menemään mobiiliin ja sinne tarvitaan käyttäjäystävällisiä sovelluksia, jotka palvelevat niin yritysten, kuin työnhakijoiden tarpeita. Eiköhän ruveta yhdessä viemään tätä muutosta eteenpäin.

Työnhakukokemuksen tulisi olla kaiken keskiössä

Olemme rakentaneet Tiitusta vahvasti työnhakijan silmin, mutta tietenkin rekrytoijan työn helpottamista unohtamatta. Keskitymme paljon työnhakukokemuksen parantamiseen ja siihen kuinka työnantaja tavoittaa työnhakijan helpommin ja ketterästi esimerkiksi chatin avulla. Sovelluksessamme työnhakija voi myös seurata hakemuksen etenemistä, jolla poistetaan työnhakijan epätietoisuuden tuskaa. Työnakukokemuksessa on erittäin paljon parannettavaa, otamme nyt mielestämme siinä jo ison harppauksen, mutta vielä on paljon tekemistä.