Yrittäjyys on yksi vaihtoehto työllistää itsensä. Yrittäjyys mielletään monesti raskaana ja vaikeana, mutta siihen liittyy useita erilaisia vaihtoehtoja ja tapoja. Meistä kaikista ei tule yrittäjiä, mutta yrittäjyys on yksi hyvä tapa lähteä toteuttamaan omaa näkemystä, unelmaa ja ansaita tekemisestä vielä palkkaa. Tässä listattuna kuusi erilaista asiaa, jotka sinun on otettava huomioon yrittäjyyttä suunnitellessasi.

Mieti tarkasti mitä olet tekemässä ja miksi

Sinun on itse uskottava omaan yritykseesi ja asettava matkalle erilaisia tavoitteita. Yrittäminen ei ole myöskään aina herkkua. Tulet kokemaan matkalla miljoonia vastoinkäymisiä. Siksi on tärkeää, että koet intoa ja intohimoa sitä kohtaa, mitä ryhdyt tekemään. Yrittäjyyteen on myös monia erilaisia tapoja ja muotoja. Voit perustaa kevyen toiminimen tai jos liiketoimintasi kasvaa tarpeeksi suureksi on osakeyhtiön perustaminen kaikista järkevintä. Selvitä mitkä ovat sinun resurssisi ja sinulle paras tapa lähteä miettimään yrittäjyyttä.

Yrittäjyys on liiketoimintaa
Yrittäjyys tarkoittaa sitä, että teet itsestäsi itsesi työnantajan. Kukaan ei halua toimia yrittäjänä ilmaiseksi. Siksi sinun onkin mietittävä mistä saat yritykseesi myyntiä aikaiseksi. Monesti yritys ei ala tuottaa heti ensimmäisten kuukausien aikana. Siksi sinun on tärkeä selvittää, kuinka kauan voit työskennellä ilman palkkaa ja minkälaisia eri vaihtoehtoja yritystoiminnan rahoittamiseen on olemassa.

Suunnittele huolella
Yrittämien vaatii paljon suunnittelua ja erilaisia laskelmia. Tähän kannattaa käyttää paljon aikaa ja selvittää että uskotko itse muut sinun onnistuvan. Jos et saa yrityksestäsi kannattavaa laskelmien ja suunnitelmien perusteella, niin yritys tuskin tuottaa sen paremmin käytännössäkään. Suunnittelemisen tarkoituksena on selvittää se, että kannattaako ajatusta jatko kehittää. Joskus on viisautta muuttaa suunnitelmaa tai yrittää keksiä jotain muuta.

Kokeile kevytyrittäjyyttä
Sinun ei välttämättä tarvitse heti perustaa omaa yritystä. Yrityksen perustamiseen liittyy paljon tekemistä vastuuta. Suomessa toimii useita kevytyrittäjyyden palveluita, jotka mahdollistavat laskuttamisen ilman omaa yritystä. Kevytyrittäjyyden avulla voit kokeilla esimerkiksi ensimmäisten kuukausien aikana toimiiko liikeideasi ja saatko tuotetta tai palveluasi myydyksi.

Älä yritä yksin
Sinun ei tarvitse miettiä yrittäjyyttä välttämättä yksin. Ympärilläsi on varmasti paljon ihmisiä, jotka myös miettivät yrittäjyyttä. Yrittäminen voi olla helpompi aloittaa yhdessä jonkun kaverin kanssa. Silloin tekemiseen voi löytyä enemmän motivaatiota ja työ ei tunnu niin yksinäiseltä. Joka tapauksessa omaa liikeideaa ja tekemistä kannattaa sparrailla jatkuvasti muiden kanssa.

Osallistu erilaisiin tapahtumiin
Yrittäminen on pitkälti myös verkostoitumista. Tarvitset ympärillesi asiakkaita, kumppaneita ja tekijöitä. Tutustu erilaisiin yrittäjille suunnattuihin tapahtumiin ja osallistu niihin. Monesti tämän tyyppiset tapahtumat ovat suunnattu nimenomaan yrittäjäksi aikoville ja ne ovat täynnä auttavia ihmisiä. Tapahtumista taas hyviä vinkkejä ja ohjeita yrittäjyyden aloittamiseksi.