Myynnin ja markkinoinnin alalla työpaikkoja olisi tarjolla runsas määrä. Miksi lähdin juuri Tiitukselle työskentelemään? Mikä sai minut innostumaan tästä työmahdollisuudesta?

Kun hain työpaikkaa Account Manager -ilmoituksen perusteella, en tiennytkään Tiituksen liiketoiminnasta kuin pienen osan. Haastattelussa minulle kävi ilmi mitä kaikkea Tiituksella on suunniteltu kehittämään oppilaitosten ja yritysten välistä yhteistyötä. Innostuin tästä valtavasti, sillä itse vielä opiskelijana koin, että kyseinen yhteistyö on pienen tehostamisen tarpeessa, ja minulle itselleni on tärkeää työssäni, että uskon siihen mitä myyn.

Mitä siis tarkoitan sanoessani, että Tiitus tehostaa yrityksen ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä? Haastattelussa minulle kerrottiin, että: ”Olemme kehittäneet palvelun, joka helpottaa oppilaitoksen yritysyhteistyön hallinnointia, sillä tämän avulla oppilaitos pystyy tarjoamaan yrityksille selkeän ja ilmaisen väylän työpaikkojen julkaisuun. Nykyisin monessa oppilaitoksessa ei ole selkeää järjestelmää tähän.” Palvelu sisältää paljon muitakin ominaisuuksia, mutta kuultuani pelkästään tämän innostuin välittömästi! Tätäkö saisin myydä? Eli myisin palvelua, joka tarjoaa hyötyä jokaiselle osapuolelle: yrityksille, oppilaitokselle ja opiskelijalle? Milloin saan aloittaa? Erityisesti hyödyt opiskelijalle ovat lähellä sydäntä, sillä olenhan itsekin vielä opiskelija.

Astuttuani työtehtäviin olen päässyt itsekin todistamaan, että palvelullemme on todellista kysyntää, sillä tällä hetkellä monella oppilaitoksella on omat järjestelmänsä ja tapansa hallinnoida yritysyhteistyötä. Tämä on usein yrityksille turhauttavaa, sillä heille olisi yksinkertaisempaa, jos olisi yksi kanava, josta tavoittaisi kaikki oppilaitokset. Oppilaitosten pitäisi ehdottomasti tehostaa yritysyhteistyötänsä, sillä opiskelijalle työ- tai työharjoittelupaikan löytäminen voi olla hyvinkin stressaavaa. Opiskelijana olen kuullut paljon murheita kavereilta, kuinka heidän on vaikeuksia löytää työpaikka eivätkä he tiedä mikä olisi paras kanava työpaikkojen etsimiseen. Mikäli tähän oppilaitos pystyisi tarjoamaan helpotusta digitaalisella palvelulla, miksi se ei tekisi sitä?

Teetimme alkuvuodesta tutkimuksen, josta kävi ilmi, että yritykset usein kokevat oppilaitosyhteistyön hankalaksi. Siitä huolimatta 75% yritysten edustajista haluaisi tehdä enemmän yhteistyötä oppilaitosten kanssa, mikäli tämä olisi tehty helpommaksi. Aluksi itselläni oli vain omia ajatuksia ja uskomuksia palvelustamme, mutta tutkimuksen vastauksetkin tukevat ajatusta yhteistyön helpottamisesta. Suosittelen lataamaan tutkimuksen verkkosivuiltamme, sillä siitä ilmenee paljon muitakin mielenkiintoisia ajatuksia aiheen ympäriltä!

Aurinkoista kesää,
Jori

Jori Seppälä toimii Tiituksella Account Managerina ja vastaa Tiituksen oppilaitosversion myynnistä. Olethan yhteydessä meihin, mikäli Jorin ajatukset herättivät jotain kysyttävää.