Tutustu työelämään

Lukiolainen ja työelämä

Lukion TET-jakson tarkoituksena on tutustua muutaman tunnin tai muutaman työpäivän ajan eri ammattialoihin. Lukioista vaihdellen opiskelijalla on mahdollisuus työelämään tutustumisjaksolla myös tutustua jatko-opiskelupaikkoihin.

Käytänteet lukion työelämään tutustumisesta saattavat vaihdella. Yleisesti opiskelijoita kannustetaan etsimään TET-paikka itse. Suunnitelma ja sopimus TET-paikasta hyväksytetään opinto-ohjaajalla. Opiskelijat voivat valita TET-paikan jatko-opiskelusuunnitelmien mukaisesti. Opiskelijoita voidaan ohjata tutustumisjakson jälkeen laatimaan raportti tutustumisesta. Lukioista vaihdellen opiskelijat voivat saada TET-jaksosta myös suoritusmerkinnän.

Tiituksen lukiolaisten palvelu on rakennettu Tiitus Students -teknologian päälle.

Miten Tiitus toimii lukiossa?

Profiilit

Lukiolaiset harjoittelevat sähköisen työhakemuksen tekemistä tunnistamalla ja täydentämällä osaamistaan Tiitus-profiiliin. Työnantajat voivat etsiä opiskelijoita anonyymisti osaamisen ja taitojen perusteella. 

Työnantajat

Lukiolaiset voivat tutustua alueen työnantajiin ja yrityksiin, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa tehdä yhteistyötä lukion ja lukiolaisten kanssa. Opiskelijat voivat tutustua yrityksiin ja heidän tarjontaansa.

w

TET-työpaikat

Opiskelijat voivat tutustua työnantajien julkaisemiin TET-työpaikkoihin. Opiskelija voi löytää palvelusta myös esimerkiksi lukiolaisille suunnattuja kesätyöpaikkoja.

Kiinnostuitko?

Etsimme pilottikumppaneita eri puolelta Suomea. Ota yhteyttä, niin kerromme pilotista lisää. 

13 + 7 =

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käsittelyn. Lue lisää tietosuojatiedotteesta