Kysymyksiä ja vastauksia

 

Mikä on Tiitus?

Tiitus on vuonna 2015 perustettu rekrytointiin ja koulutukseen erikoistunut teknologiatalo. Missionamme on tehdä työnhausta helpompaa, nopeampaa ja hauskempaa. Tarjoamme oppilaitoksille ja yrityksille erilaisia ratkaisuja työelämäyhteyksien rakentamiseen ja koordinointiin. Tiituksen palveluiden keskiössä ovat mobiilityönhaku ja opiskelijoiden osaamisen esiin tuovat osaajaprofiilit.

 

Mikä on Tiitus Students?

Tiitus Students on oppilaitoksille tarkoitettu opiskelijoiden ura- ja rekrytointijärjestelmä. Opiskelijat tekevät osaajaprofiilit ja työnantajat tekevät yritysprofiilit Tiitukseen, mutta kirjautuvat ja käyttävät palvelua oppilaitokselle räätälöidyn Tiitus Students -käyttöympäristön kautta.

 

Oppilaitoksessamme on käytössä Tiitus Students -palvelu. Miten pääsen oppilaitoksen edustajana käyttäjäksi palveluun?

Oppilaitoksen pääkäyttäjä voi lisätä palveluun muita henkilökunnan jäseniä. Olethan yhteydessä oppilaitoksesi Tiitus Students -pääkäyttäjään saadaksesi tunnukset palveluun.

 

Miten otan oppilaitokseni Tiitus Students -palvelun käyttöön opiskelijana?

Käyttääksesi oppilaitoksesi Tiitus Students -järjestelmää, sinun kannattaa ladata Tiitus-sovellus. Voit ladata Tiitus-sovelluksen omalla mobiililaitteellasi sovelluskaupasta hakusanalla Tiitus tai Tiituksen verkkosivuilta löytyvien linkkien kautta. Tiitus-sovellus löytyy Android- ja IOS-laitteille. Voit käyttää Tiitusta myös tietokoneella, mutta mobiilissa pystyt muokkaamaa profiiliasi laajemmin. Syöttämällä Tiituksen mobiilisovellukseen oppilaitostunnuksen pääset näkemään oppilaitoksen sisäiset ja muilta käyttäjiltä piilotetut työpaikat. Saat oppilaitoskoodin oppilaitokseltasi.

Tietokoneella pääset kirjautumaan palveluun ja luomaan profiilin oppilaitoksesi sivuston kautta. Oppilaitoksien sivustot löydät täältä.

 

Olen opiskelija, mutta oppilaitoksemme ei käytä Tiitusta. Voinko silti etsiä ja hakea töitä Tiituksen kautta?

Työnhaku onnistuu Tiituksen kautta tässäkin tapauksessa. Voit luoda Tiitukseen profiiliin ja etsiä töitä yleisen Tiitus-toimialueen avulla.

 

Latasin sovelluksen ja tein profiilin. Miten haen nyt töitä?

Mobiilisovelluksessa selaat työpaikkoja pyyhkäisemällä vasemmalle. Voit tallentaa ilmoituksen suosikkeihisi painamalla vihreää sydäntä tai piilottaa ilmoitukset painamalla punaista rastia ilmoituksen kohdalla. Jos olet mielestäsi sopiva henkilö työhön, voit hakea työtä painamalla sivun alareunassa olevaa “Hae työpaikkaa”-painiketta. Haettuasi paikkaa voit seurata rekrytoinnin etenemistä Tiitus-mobiilisovelluksesta.

 

Miksi hakemusta ei personoida ja samalla hakemuksella haetaan jokaiseen tehtävään?

Tiituksessa työnhakija tekee itselleen yhden työnhaun profiilin, jolla hakee kaikkiin palvelussa avoinna oleviin työtehtäviin. Työnhaku profiili vastaa sisällöltään normaalia ansioluetteloa. Työnhakija personoi hakemuksen kyseistä työnantajaa kohtaan chat keskustelussa, joka vastaa aikaisempaa saatekirjettä, mutta se täytetään vuorovaikutteisesti yhdessä rekrytoijan kanssa.

 

Miten rekisteröidyn oppilaitoksen Tiitus Students -palveluun työnantajaksi?

Voit päästä ilmoittamaan työ- ja harjoittelupaikkoja oppilaitoksen Tiitus Students -palveluun oppilaitoksen kutsusta tai rekisteröitymällä Tiituksen suoraan. Jos kirjaudut palveluun ilman oppilaitoksen kutsua, voit lähettää pyynnön oppilaitoksen kumppaniverkostoon liittymisestä yrityksen ”Tiedot”-valinnan kautta. Voit aloittaa ilmoitusten julkaisun oppilaitoksen työnhakijoille oppilaitoksen hyväksynnän jälkeen.

 

Tarvitseeko minun rekrytoida työnhakijoita puhelimen pienellä näytöllä?

Ei tarvitse. Yrityksen rekrytoijana käytät palvelua verkkosovelluksemme kautta sujuvasti omalla tietokoneellasi.

 

Miten palvelu eroaa muista markkinoilla olevista vaihtoehdoista?

Tiitus keskittyy etenkin mobiilityönhakuun ja sen kehittämiseen. Teemme kaiken nuoren työnhakijan silmin ja yritämme näin parantaa työnhakijan kokemaa työnhakukokemusta. Emme itse tee rekrytointeja, vaan tarjoamme kohtaamispaikan työnhakijan ja työnantajan välille. Haluamme mahdollistaa sen, että nuori työnhakija pystyy tuomaan oman persoonansa rohkeasti työhakemuksessa esille.

 

Miten opin käyttämään palvelua?

Tiitus perehdyttää ja kouluttaa oppilaitoksia palveluiden käyttöönottovaiheessa. Profiilien ja työpaikkailmoitusten tekemiseen löydät ohjeita täältä. Voit myös lähestyä teknistä tukeamme, joka opastaa sinua profiilin ja ilmoituksen tekemisessä.

 

Miten poistan profiilini kokonaan?

Saat poistettua työnhakua varten luomasi profiilin Tiituksesta kirjautumalla palveluun ja valitsemalla ”Poista tili” profiilin perustiedoissa. Jos olet yrityskäyttäjä ja haluat poistaa vanhoja käyttäjiä tai poistaa yrityksesi profiilin, ota yhteyttä tukeemme.

 

Olen rekisteröitynyt Tiitukseen, mutta en muista salasanaani. Mitä teen?

Jos muistat rekisteröitymiseen käyttämäsi sähköpostiosoitteen, voit nollata salasanan sen avulla täällä.

 

Kenen toimijan alaisuudessa toimitte?

Tiitus on nuorten rakentama palvelu nuorille. Emme toimi kenenkään alaisuudessa ja omistuspohjamme koostuu nuorista yrittäjistä.