Tiituksen tiimin Mikaelin kiinnostus koodaamiseen heräsi jo lapsena, ja nyt hän saa tehdä mielenkiintoista ja ongelmanratkaisukykyä haastavaa työtä rennossa porukassa. Lue Mikaelin tarina siitä, kuinka hän on päätynyt ohjelmistokehittäjäksi ja Tiitukselle koodaamaan.

“Kiinnostukseni koodaamiseen on herännyt varmaan jo 90-luvulla, kun sain 7-vuotiaana ekan PlayStationin. Pleikkarilla pelaaminen johti kiinnostukseeni videopelien tekoon, sillä videopelejä ei voi tehdä, ellei osaa koodata! Ensimmäisiä ohjelmointeja tein opiskellessani tietoliikennealaa, jolloin rakensimme piirilevyn, jolle ohjelmoitiin “liikennevalot”. Varsinainen ensimmäinen koodaustyöni olivat verkkosivut.

Opiskelin tietojenkäsittelyä TAI:ssa ja Turun AMK:ssa, jonka lisäksi olen opiskellut myös hyvin paljon itsenäisesti. En tiedä olisinko työllistynyt vielä ammattikoulun papereilla, mutta ammattikorkeakoulun opintojen aikana sain työtarjouksia. Vakituisen paikan sain melkein heti valmistumisen jälkeen.

Koodarin yksikään työpäivä ei ole samanlainen. Samanlaisia ongelmia ja tehtäviä voi tulla vastaan, mutta kaikki työpäivät ovat erilaisia. Koodaamisessa parasta on se, että ohjelmointi on loogista, luovaa ja se testaa ongelmanratkaisukykyä. Siinä voi myös jatkuvasti kehittyä. Koodarin työssä tarvitaan eniten matemaattisia ja loogisia kykyjä sekä ongelmanratkaisukykyä. Google on myös hyödyllinen apuväline työssä.

Valmistumisen jälkeen tiesin, että haluan koodailla Pythonilla. Etsin töitä, jossa voisin käyttää Pythonia, ja Tiituksen ilmoitus tuli vastaan. Vaikka laitoinkin hakemuksia useisiin avoimiin ohjelmistokehittäjän työpaikkoihin, Tiitus vaikutti parhaimmalta paikalta, enkä ole kyllä katunut päivääkään. Koodarin työ Tiituksella on parasta! Tekemistä riittää ja voi ottaa haltuunsa minkä tahansa hasteen mikä tulee vastaan. Työporukka on ylivoimaisen mahtava ja rento, joilta saa ideoita ja tarvittaessa tukea, kun sitä tarvitsee.”

Etsitkö sinä töitä ohjelmistokehittäjänä? Tsekkaa Tiituksesta avoinna olevat työtehtävät.