Opiskelija, kevytyrittäjyys kannattaa

Kevytyrittäjyys on mahdollisuutesi kerätä työkokemusta opintojen ohella, ja tienata samalla rahaa. Kevytyrittäjyys on joustava tapa tehdä lisätienestiä, ja siksi se on erinomainen vaihtoehto opiskelijalle. Entä meneekö tuet? Kevytyrittäjäopiskelijaa koskee samat tulorajat kuin työsuhteessa olevia opiskelijoita.

Ei töitä. Ei kokemusta. Ei haittaa!

 

Moni opiskelija taistelee työkokemuksen puutteen kanssa työnhauissa. Mutta ei hätää. Kevytyrittäjyys on mahtava tapa kerätä työkokemusta omalta alalta. Kymmenet tuhannet suomalaiset toimivat kevytyrittäjinä. Vaikeaa se ei ole. Kokeile vaikka!

 

Rekisteröidy ilmaiseksi

Kevytyrittäjä maksaa palvelun käytöstä ainoastaan kun asiakas maksaa kevytyrittäjälle laskuttamastaan työstä.

Tee lasku

Laskun tekeminen Poolissa käy sutjakkaasti. Ota asiakkaasi laskutustiedot esille ja täytä pyydetyt kentät.

Muista verokortti

Lähetä verokorttisi Pooliin viimeistään ensimmäistä laskua lähettäessäsi, jotta saamme verotiedot laskullesi oikein.

Tienaa

Saat rahasi eli yrittäjätulosi laskusi eräpäivänä, kunhan asiakkaasi on maksanut laskusi.

Mikä ihmeen kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on yrittäjämäinen tapa tehdä töitä. Kevytyrittäjä tekee työtä asiakkaalleen ja laskuttaa asiakastaan laskutuspalvelussa. Laskutuspalvelu hoitaa tarvittavat kirjanpidolliset toimenpiteet kevytyrittäjän puolesta. Toisin kuin yrittäjä, kevytyrittäjä ei perusta yritystä. Siksi sitä kutsutaan kevyeksi. Kevytyrittäjyys on ainoa laillinen tapa laskuttaa asiakasta ilman omaa yritystä. Kevytyrittäjyys sopii sellaiselle opiskelijalle, jolle yrityksen perustaminen koituu suhteettoman raskaaksi työsuorituksen laajuuteen nähden.

Työpaikat mobiilissa

Kevytyrittäjyys vai toiminimi?

Suurin eroavaisuus kevytyrittäjän ja toiminimiyrittäjän välillä on se, että toiminimiyrittäjä perustaa yrityksen ja y-tunnuksen, ja kevytyrittäjä ei. Kevytyrittäjä siis laskuttaa asiakastaan ilman omaa yritystä. Toiminimellä toimiminen vaatiikin siten enemmän sitoutumista, sillä hänen tulee järjestää kirjanpitonsa itse. Usein kevytyrittäjyys sopii sellaiselle tekijälle, jolle toiminimiyrittäminen tuntuu työn määrään tai luonteeseen nähden turhan raskaalta.

Työpaikat mobiilissa

Opiskelijat ja kevytyrittäjyys

Kevytyrittäjyys on monelle idearikkaalle opiskelijalle loistava tapa tehdä lisätienestiä ja kerätä työkokemusta opintojen aikana. Kynnys kevytyrittäjyyteen on matala, koska siihen ei liity sellaista taloudellista riskiä, joka liittyy yrityksen perustamiseen. Opiskelija pääsee kokeilemaan liikeideaansa turvallisesti. Kevytyrittäjyys on myös hyvä tapa huomioida oma jaksaminen opintojen aikana, sillä kevytyrittäjä sopii työaikansa itse asiakkaan kanssa. Aseta opinnot etusijalle hyvällä omatunnolla.

 

Työpaikat mobiilissa