Työnhaku ja sen tavat muuttuvat. Voit hyödyntää myös sosiaalista mediaa työnhaussa. Ota sosiaalinen media hyötykäyttöön ja nappaa somen verkostoja hyödyntäen itsellesi työpaikka. Tässä kuusi vinkkiä miten hyödynnät sosiaalista mediaa työnhaussa:

Kuvaa lyhyt työnhakuvideo
Kuvaa itsestäsi lyhyt työnhakuvideo verkkoon. Videon kuvaaminen voi tuntua aluksi kiusallisesta, mutta se herättää työnantajassa paljon arvostusta. Persoonasi tulee videolla esiin loistavasti ja videota on helppo jakaa sosiaalisessa mediassa.

Hyödynnä sosiaalisen median ryhmät
Sosiaalisessa mediassa, etenkin Facebookissa on monia hyviä ryhmiä työnhakuun. Voit seurata ryhmästä avoimia työpaikkoja tai jättää oman työhakemuksesi ryhmän nähtäville. Muut ryhmän jäsenet voivat tällöin antaa sinulle myös hyviä vinkkejä ja linkittää sinut oikealla henkilölle.

Ota kantaa, jaa sisältöä
Hakemus ei ole aina paras ja ainut tapa herättää rekrytoijan huomio. Mitä jos ottaisit kantaa keskusteluihin, jakaisit sisältöä ja kertoisit oman mielipiteesi. Näin voit rakentaa itsellesi hyvän mahdollisuuden verkostoitumiseen rekrytoijien kanssa.

Lähesty rekrytoijia
Rekrytoijat saavat avoimiin työpaikkoihin joskus satoja hakemuksia. Sinun välillä on haastava erottautua hakemusten joukosta. Mitä jos lähestyisitkin rekrytoijia suoraan sosiaalisen median kautta? Monesti rekrytoija pyytää sinut silti täyttämään hakemuksen, mutta olet saanut nyt annettua positiivisen ja aktiivisen mielikuvan sinusta rekrytoijalle.

Seuraa keskustelua
Monesti rekrytoijat etsivät työnhakijoita nopealla aikataululla. He kertovat useasti avoimista työpaikoista sosiaalisessa mediassa. Muista käyttää sosiaalisen median hakukenttiä, oikeita hakusanoja käyttäen voit löytää useiden julkaisujen seasta jotain sinulle arvokasta.

Hio profiilisi kuntoon
Huolehdi, että omat sosiaalisen median profiilisi ovat kunnossa ja ajan tasalla. Jos profiilit ovat hyvin tehty ja avoimia verkossa, niin työnantajat saattavat löytää sinut ja ottaa yhteyttä. Muista käyttäytyä verkossa järkevästi. Omat tilisi ovat digitaalinen käyntikorttisi.

Etsitkö töitä? Tutustu avoinna oleviin työpaikkoihin Tiituksessa!